Alabástrom Dimitrij "Kocka"

Orosz Fekete Terrier


Kocka volt a második kutyám. Őt már tudatosan vettem, mikor Kobak megöregedett. 1996. november. 29.-én született Takács Lilla kennelében. 1998-ban írtam egy rövid ismertetőt a kutya újságban a fajtáról.


"A terrier család legnagyobb termetű egyede. Viszonylag fiatal fajta, Oroszországban tenyésztették ki, a 60-as években.
Mindenes munkakutya, könnyen képezhető, nyugodt vérmérsékletű. Nagyon intelligens, jó testőr, nyomkövető, sport kutya.
Rendszeres foglalkoztatást ígényel, mozgásígénye nagy. Legszívesebben mindenhová elkísérné gazdáját, még akkor is, ha esetenként sokat kell várni rá egy-egy üzlet, vagy posta elött. Szőre nem hullik, de rendszeres ápolást kozmetikázást ígényel.
Egy gazdás kutya, de a családban mindenkit nagyon szeret, idegenekkel szemben bizalmatlan. Ok nélkül soha nem támad, de ha kell rettenthetetlenül, félelmet nem ismerve védi meg területét és gazdáját. Nyugodt természete miatt könnyen tartható együtt kutyákkal és más állatokkal.
Olyan tapasztalt kutyásoknak ajánlom, akiknek van elég idejük a mindennapi nagy sétákhoz, a vele való foglalkozáshoz. Ha ezt megteszik, a legjobb társuk lesz egy életen át "


Mára Kocka már nagyon megöregedett, de még mindig az a kedves, hihetetlenül okos, és fegyelmezett kutya, aki fiatalon volt.