Fekete

Több feket kutya viszonylag hamar - általában 5 éves korától - őszülni kezd. Ennek ellenére sok olyan tenyészvonal létezik, melyben a kutyák idős korukig mély feket szinűek maradnak. A fekete uszkárokat könnyű kezelni, hiszen a piszok kevésbé látszik szőrzetükön. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ők nem lesznek piszkosak!
A fekete nagyon népszerű uszkár-szín.


Fehér

Amennyiben a kutya tényleg fehér és szépen ápolt, akkor biztos a hatás, nehéz róla levenni a szemünket. Az ápolás a legfontosabb tényező az ő esetükben. Minden piszok azonnal látszik rajtuk. De a gondos munka meghozza gyümölcsét, ha látjuk a járókelők, vagy barátaink elbűvölt tekintetét.


Barna

Ideális mindenkinek, aki szereti a kávét, vagy a csokoládét. Meggondolandó azonban, ha ezt a szint választjuk, hogy ugyanúgy, ahogy a fekete szőrűek esetében, kevés olyan kutya van, amelyik idős koráig megőrzi szőre meleg-barna, szép színét. Az utóbbi években nem volt népszerű a barna színű uszkárok tenyésztése, így ma nincs belőlük sok. Manapság azonban változik a helyzet, egyre több "csokoládé.szépséget" láthatunk újra.


Barack

Folyamatosan nagyon népszerű ez a szín, különösen a kistestű uszkárok körében. Persze a nagyok is csodálatosan néznek ki! Olyanok, mint egy állandó, meleg napsütötte folt környezetünkben.


Ezüst

A kölyökkutyák feketén jönnek a napvilágra, és viszonylag sokáig tartják is a fekete szint. Viszonylag nehéz, az egyenletes ezüstszínű szőrzet elérése. Ha a kutya megsérül, akkor először újra fekete szőr nő ki. Sok árnyalata van az ezüstszínnek: világostól a sötétig. Németországban a bírók inkább a világos-ezüst színt díjazzák.


Hárlekin

Miután ez a szín a hivatalos standardban nem elismert, ezért csak helyi kiállításokon indulhatnak versenyen. Így a "Magyarország champion"-ja címet se nyerhetik el. Terjed az a pletyka, hogy néhány ország szeretne ezen a helyzeten változtatni.


Black és tan

Ugyanaz a helyzet ezzel a színnel, mint a hárlekinnel. Nehéz ilyen színű uszkárokat tenyészteni, nincs is elég tenyészállat hozzá. Sok kutya szőrzetében lesz a fekete rész gyorsan ősz. Toy és törpeuszkár létezik ebben a színben, középuszkár már kevesebb, óriásuszkár, pedig csak néhány példány van ebben a színben az egész világon.

Vörös

Ez a szín tenyészthető is, kiállításokon is indulhat - de csak ha vörös szín alatt és nem barack szín alatt nevezik be. Mindenestre csak abban az esetben fogadható el vörös színűnek a kutya, ha mind két szülő vörös volt. Barack és vörös "házasságából" született kiskutyát nem megengedett, vörösnek anyakönyvezni.
Ha egy kiállításon barack szín alatt neveznek be egy vörös kutyát, akkor őt a bíró, kiutasíthatja a versenyről.

Kék

A német standardok szerint ez a szín nem létezik. Pedig, minden uszkár-méret esetében előfordul, hogy fehér-fekete, vagy fekete-fekete alomból kék színű utódok jönnek a világra. A "fekete" kölyökkutyáknak már egy-két hónapos korukban egy "világos csillogás" jelenik meg a bundájukban. Egy éves korukban, pedig már nem tekinthetők "feketének"-nek. Néhány szakember véleménye szerint egy gén okozza ezt az eltérést, mely a kor előrehaladtával a fekete szín változásáért felel. Ez által a gén által okozott sötét-ősz szín más, mint a fekete kutyák időskori ősz színe. Kék-uszkárokat Amerikában, és más országokban is sikerrel tenyésztenek, céljuk, az ezüst-színű fajták javítása. Sok exportőr hoz be Németországba olyan kutyákat, melyek hordozzák a kék-gént. Minden "kék-uszkár" rajongónak tudnia kell azonban, Németországban ez a fajta se nem tenyészthető, se nem állítható ki. Ennek ellenére kaphatók néha kék-uszkárok.